Carprof verwelkomt vijf nieuwe leden

In de afgelopen twee maanden heeft de garageformule Carprof vijf autobedrijven als nieuwe leden verwelkomd: Peters (Hengelo), Van den Brand (Riel), Bockhoudt (Groningen), Bandencentrum Almelo en – als meest recente – IJsselland (Zwolle).

Henk Peters in Hengelo verwoordt zijn argumenten om toe te treden als volgt: “We zochten naar een professionele partner met toegang tot technische ondersteuning en training voor ons team, marketingkracht en inkoopvoordeel. Een formule met ruimte voor eigen onafhankelijkheid. Opgeteld gaan we daarom nu de samenwerking aan met Carprof en Tech360.”

Een 8

De bestaande vestigingen onderstrepen hun keuze voor de formule met het rapportcijfer 8 in het onlangs verschenen Bovag Formuleonderzoek Garagebedrijven 2018. “We zijn trots op onze vierde plaats in de ranking. Zeker als je je bedenkt dat ons land 42 formules kent”, aldus formulemanager Harold van Gestel. Ten opzichte van andere formules scoort Carprof vooral goed op ‘Advies en ondersteuning bij bedrijfsvoering’.

Omzet en rendement

Carprof richt zich op het midden- en hoger segment van universele autobedrijven en dealers met onderhoud aan meerdere merken. Leden krijgen onder meer met benchmarkanalyses in WESP extra zicht op kansen voor omzet- en rendementsverbetering van de werkplaats.

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2350 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †