Carteam krijgt eigen EV-formule

In de vestiging in Uithoorn start garageformule Carteam een proef met EV-Team, het eigen concept voor onderhoud en reparatie van alle merken elektrische en hybride voertuigen.

Carteam had al een trainingsprogramma voor specialisatie en certificering op dit gebied. Het eigen label EV-Team is hierop het logische vervolg. Martin Bedorf van Carteam Nederland: “Het aandeel elektrische auto’s wordt in Nederland steeds groter en dat vraagt om een andere manier van onderhoud met andere apparatuur dan bij niet-elektrische auto’s. Met EV-Team kunnen wij onze Carteam-vestigingen naar die specialisatie helpen en meer slagkracht geven. Het probleem is namelijk dat het universele autobedrijf niet goed wordt gevonden voor onderhoud aan elektrische voertuigen. Wij voegen EV-Team toe aan de bestaande Carteam-website en door gerichte online marketing zorgen we dan voor die zichtbaarheid.”

Pilot

De Carteam-vestiging in Uithoorn is niet toevallig gekozen als startpunt voor de nieuwe formule. Rob Catsman, eigenaar van het bedrijf: “Wij werkten vanuit Carteam Uithoorn al met het programma van het EDGe Mobility-platform. Klanten konden met elektrische en hybride voertuigen dus al bij ons terecht voor dit specialistische onderhoudswerk. Met EV-Team is dat nu ook zichtbaar gemaakt. En gelijk duidelijk voor onze klanten. De EV-kant in ons bedrijf heeft namelijk een eigen omgeving met een duidelijke eigen look en feel gekregen. Waar Carteam voor onderhoud aan conventionele benzine- of dieselauto’s een oranje uitstraling heeft, is alles in ons pand wat met EV-Team te maken heeft blauw gekleurd. Tot de voordeuren aan toe!”

EV-Team is overigens niet uitsluitend voor Carteam-vestigingen in het leven geroepen. De formule kan ook los worden ingezet voor andere universele autobedrijven die zich willen specialiseren in onderhoud en reparatie van elektrische auto’s.

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 3165 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters

  • 11 januari 2022 om 11:05
    Permalink

    Mooi vooruitstrevend concept. Ben benieuwd wat EV team kan gaan betekenen.

    Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *