CBX neemt hefbruggen AMI in pakket

De Tsjechische hefbruggenfabrikant AMI betreedt via CBX Nederland de Nederlandse markt. De importeur uit Geldermalsen levert het merk als tweede lijn, naast de producten van het Italiaanse Apac.

Bezoekers kunnen met AMI (Auto Motive Industrial) kennismaken tijdens de vandaag begonnen driedaagse huisshow van CBX. De Tsjechische fabrikant levert sinds 1997 elektro-hydraulische hefbruggen, als twee- of vierkommer met hefvermogens variërend tussen de drie en acht ton. Schaarbruggen ontbreken vooralsnog, maar key accountmanager Petr Skrivanek zei vandaag dat AMI komend jaar ook dit product zal gaan leveren.

Korte opbouwtijd

AMI verzorgt in eigen huis de R&D en de productie. Daardoor kunnen de levertijden stukken korter zijn dan gebruikelijk in de markt. De fabrikant noemt de korte opbouwtijd als een van de USP’s. Onder meer de luchthaspel en elektronica zijn in de fabriek voorgemonteerd, zodat volgens Skrivanek de installatie binnen ongeveer drie uur gereed kan zijn. Verder biedt de fabrikant, in Tsjechië aanwezig in zo goed als alle Skoda-werkplaatsen, tien jaar garantie op het hydraulisch systeem. Voor de hefbrugpads – rondom de stempel gevulkaniseerd, zodat ze niet blijven kleven aan het voertuig – geldt een ongebruikelijk lange levensduur van vijf jaar. Op de Nederlandse markt wil AMI het opnemen tegen gevestigde merken als Nussbaum, Ravaglioli en Stertil-Koni.

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2349 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †