Continental ‘stuurt’ werkplaats de toekomst in

De werkplaats van de nabije toekomst zal veel bedrijfs- en arbeidsprocessen hebben gedigitaliseerd. Bovendien zullen die vaak met voice control worden aangestuurd. Continental heeft hiervoor het Remote Vehicle Data Platform (RVD) opgezet.

Dat platform is vooral ontwikkeld om ‘straks’ de connected car te verbinden met de werkplaatsen van de Continental-partners. Hier wordt nauw samengewerkt met Techalliance, dat mede deze cloudoplossing heeft ontwikkeld. Het systeem draait al in test en zal nog dit jaar worden uitgerold.

Klantencontact

Het digitaliseringsproces is er niet alleen voor interne zaken (planning, technische info, apparatuur) maar juist ook voor de consument. Die wil steeds vaker een online klantencontact en neemt daar zelfs het initiatief voor. Continental zal als fabrikant ook vaker dat contact met de consument gaan zoeken. Tegelijkertijd komt er een eigen b-to-b loyalty-programma, waarmee autobedrijven onder meer trainingsdagen kunnen sparen voor hun werkplaatsmedewerkers. Door de implementatie van nieuwe technologieën in de moderne auto – denk aan ADAS, e-Mobility en connectiviteitsconcepten – zal het kennisniveau van de werkplaatsmedewerkers mee moeten evolueren.  Peter Wagner, bij Continental verantwoordelijk voor de aftermarket en connectiviteit, verwacht vooral een totale integratie van producten en services – zowel b-to-b als b-to-c. Die integratie zorgt voor nieuwe verdienmodellen, omdat ze een andere aanpak vereist dan de traditionele marktbenadering.

Slijtdelen

Continental gaat verder zijn productengamma slijtdelen uitbreiden, met onder meer ruitenwissers en een complete range lucht-, olie-, brandstof- en cabinefilters. Voor dat laatste  is een strategische samenwerking gestart met de Italiaanse filterfabrikant UFI. Op de aanstaande Automechanika zal Continental de markt al zijn plannen laten zien. Ook zijn in Frankfurt de nieuwe winterbanden te zien – Continental WinterContact TS860 S – en de onlangs geïntroduceerde all seasonbanden van Continental en Uniroyal.

Jos Veldhuisen

Hoofdredacteur Aftersales Magazine met als persoonlijk motto: 'I am Aftersales'

Van Jos Veldhuisen zijn er nog 1798 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Jos Veldhuisen