Damien Germès eerste Europese topman NGK

Bij NGK Spark Plug maakt Damien Germès vanaf april drievoudig promotie. Hij wordt regional president EMEA (Europa, Midden-Oosten, Afrika), president & ceo van NGK Spark Plug Europe en corporate officer van het wereldwijde hoofdkwartier in Japan.

Daarmee is de in Duitsland gestationeerde Germès de eerste geboren Europeaan die deze drie topfuncties bezet bij de toeleverancier. Zijn huidige positie is die van senior vice president EMEA.

Portfolio

De benoemingen komen zeven jaar nadat Germès zijn entree maakte bij het bedrijf als executive director aftermarket Europe. Twee jaar later schoof hij door naar de plek die hij nu nog enkele dagen bezet. Volgens het bedrijf heeft Germès met ‘zijn industriële expertise en persoonlijke toewijding’ eraan bijgedragen dat het portfolio van NGK, en daarmee de financiële resultaten, sterk zijn gegroeid. Germès’ eerdere automotive carrière voerde hem langs Valeo (ceo Duitsland) en Visteon (Europese onderdelendivisie).

Sleutelposities

Als eindverantwoordelijke bij de ontstekingsspecialist zwaait hij de scepter over zowel de OE-tak als de aftermarket businesses. “Ik ben blij en vereerd om Masaki Sumiya op te volgen op deze drie sleutelposities. Het is mijn intentie om onze voortdurende innovaties en strategische investeringen te continueren en nieuwe kansen te grijpen, zoals op het gebied van digitalisering.”

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2350 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †