De eerste reparaties al binnen drie maanden

De meeste reparatiegevallen bij occasions dienen zich aan tijdens de eerste 5000 kilometer na aanvang van de garantie. Bijna een kwart (24,3 procent) van de reparatiegevallen bij occasions treedt op tijdens de eerste drie maanden, zo blijkt uit cijfers van Car Garantie.

Dat is een groot verschil met reparatiegevallen bij nieuwe auto’s: 74,6 procent van de reparaties doemen daar op als er 25.000 kilometer op de teller staat. Ongeveer een kwart (25,4 procent) van de reparaties ontstaat bij een lagere kilometerstand.
Reparaties aan de motor, het brandstofsysteem en aan de elektrische installatie van occasions vormen de hoogste kosten bij occasionreparaties.

Volgens Car Garantie scoren auto’s steeds beter op het vlak van kwaliteit en veiligheid, maar zorgt de technische complexiteit van auto’s tegelijkertijd ook voor kwetsbaarheid. “Ondanks een continue verbetering van de autotechniek doen zich vaak defecten voor aan dure componenten, zoals de motor, het brandstofsysteem of elektrische installatie”, aldus Luc Baetens, directeur Benelux van Car Garantie. “Indekken tegen reparatiekosten is dan ook zeker geen overbodige luxe. Bovendien biedt een verlengde garantie voor nieuwe auto’s of garantie op occasions, de dealer of het autobedrijf ook veel voordelen. Het zorgt immers voor klantenbinding en leidt tot meer vervolgopdrachten. Met garantie krijgt de klant meer zekerheid en dat leidt tot meer klanttevredenheid.”Elektrische fietsen

In haar aanbod houdt Car Garantie ook rekening met het toenemend aantal hybrides en elektrische auto’s en is de dekking uitgebreid met speciale onderdelen en componenten voor deze auto’s.
Nieuw is bovendien ook dat Car Garantie sinds kort actief is met garantie op elektrische fietsen. “Dat is een enorme groeimarkt”, aldus Baetens. “Fietsen met een elektrische motor hebben nu eenmaal ook onderhoud nodig. Daarbij is het afgeven van garantie voor de fietsenhandel een prima manier om die elektrische fiets in de werkplaats te krijgen.”

Lees nog veel meer over de marktanalyses van Car Garantie in de volgende editie van Aftersales Magazine dat 19 februari verschijnt.

Ivonne Vermeulen

Eindredacteur Aftersales Magazine. Ivonne heeft een rijke bagage waarin journalistieke waarden en kennis van de autobranche bijeenkomen. Dankzij haar rol binnen Focwa's Carrosserie beschikt zij bovendien over een indrukwekkend netwerk in de schadeherstelbranche.

Van Ivonne Vermeulen zijn er nog 343 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Ivonne Vermeulen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.