Deeltjesteller Capelec krijgt goedkeuring NMi

De deeltjesteller van de Franse equipmentleverancier Capelec is door het Nederlands Meetinstituut (NMi) goedgekeurd voor de Nederlandse markt. JN Testapparatuur is de exclusieve distributeur in Nederland voor dit apparaat, de CAP3070.

Marco van den Hoorn van JN Testapparatuur is dan ook verheugd over de goedkeuring van het NMi. “Het betekent dat we nu kunnen beginnen met de uitlevering aan het autobedrijf. We hebben daarmee gewacht totdat we de goedkeuring binnen hadden. Nu we die hebben, kunnen we de productie gaan opstarten. We verwachten dat we eind december met de uitlevering kunnen beginnen.”

Nog drie

De CAP3070 is de vierde deeltjesteller die is goedgekeurd voor de Nederlandse markt. Naast Capelec hebben ook de apparaten van TEN, VLT en Saarloos de goedkeuring van het NMi. Het gebruik van een deeltjesteller is vanaf 1 juli 2022 verplicht bij de apk-keuring van dieselvoertuigen.

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 3048 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *