Deense importeur koopt Quickpot

In Denemarken heeft een grote overname plaatsgevonden van een universele onderhoudsketen door het merkkanaal. De Deense importeur Interdan Bil heeft namelijk een meerderheidsbelang genomen in de onderhoudsketen Quickpot.

Dat maakt de importeur bekend. De huidige mede-eigenaar van Quickpot, Martin Pedersen, heeft ervoor gekozen om zijn belang van 67 procent in Quickpot te verkopen. Interdan neemt 52 procent van de aandelen over, terwijl de huidige ceo en mede-eigenaar, Steen Haugaard Fransen, zijn aandeel in het bedrijf verhoogt van 33 naar 48 procent.

Interdan

Interdan is importeur in Denemarken van Peugeot, Citroën, DS, Opel en Mitsubishi. De auto-importeur biedt werk aan ongeveer 320 mensen. Het totale netwerk van Interdan bestaat uit driehonderd dealerbedrijven. Samen zijn zij goed zijn voor zo’n tachtigduizend autos per jaar.

Quickpot

De onderhoudsketen Quickpot opende in 1993 zijn eerste full service universele garagebedrijf. Inmiddels zijn dat er 28 door heel Denemarken. Uit de overname van Quickpot blijkt dat Interdan grote plannen heeft. “Wij zijn van plan om het aantal Quickpot-vestigingen aanzienlijk uit te breiden. We zijn er ook van overtuigd dat we met onze competenties en middelen kunnen bijdragen aan het versterken van de marktpositie van Quickpot en het versterken van de waardecreatie binnen het bedrijf”, licht ceo Kenneth Hansen van Interdan toe. Steen Haugaard Fransen ziet een spannende toekomst in de samenwerking met Interdan, waarbij de nadruk zal liggen op ontwikkeling: “In verband met de wens van Martin Pedersen om uit Quickpot te stappen, ben ik op zoek geweest naar een mede-eigenaar met een sterke kennis van de auto-industrie in Denemarken en die kan bijdragen aan de verdere ontwikkeling en groei van Quickpot. En ik heb dat in Interdan gevonden. Onderwijs, kennis en gegevens worden een cruciale factor in de toekomst en ik weet zeker dat Quickpot veel baat zal hebben bij het mede-eigendom van Interdan. Daarnaast hebben we een grote wens om ons netwerk uit te breiden met verschillende workshops, en Interdan is hier een sterke partner.” Of het de bedoeling is om de Quickpot-vestigingen om te bouwen naar Eurorepar, het universele onderhoudsconcept van PSA, wordt niet vermeld. De overname moet nog wel worden goedgekeurd door de Deense mededingingsautoriteiten.

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 3060 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters