Eigen vacaturesite Rupro Beheer

Onder de naam ‘Werkenbijruprobeheer.nl’ heeft de moedermaatschappij van onder meer Brekupa, MahaExplora, EST, Explora en Rema Tip Top sinds gisteren een eigen, centraal vacatureplatform.

“We constateren sinds een jaar of twee dat het lastiger wordt om met name technische functies in te vullen”, licht Rupro-directeur Bernard de Graaf toe. “Daarin zijn we zeker niet uniek, maar het dwingt ons wel om initiatieven te ontwikkelen waarmee we in beeld komen bij de doelgroep.”

Recruiter

Eerder al stelde de onderneming binnen de eigen gelederen Margot Gaasbeek aan als corporate recruiter voor onder meer werving en selectie. Een van haar taken was om zowel de industrie- als automotive kant van de onderneming online in beeld te brengen. Dat is nu gebeurd en staat sinds gisteren live. “We willen mensen van buiten overzicht bieden, ze met een paar kliks wegwijs maken binnen Rupro Beheer”, zegt Gaasbeek. “Uiteraard hadden we al afzonderlijke vacatureoverzichten, maar het ontbrak aan een overkoepelende site met uniforme presentaties.”

YouTube

Werkenbijruprobeheer.nl laat personeel van de diverse bedrijven aan het woord. In korte YouTube-filmpjes schetsen zij hoe hun dagelijks werk verloopt. Personeel is gevraagd om vrijgekomen functies zo veel mogelijk te delen, met name via eigen Facebook-pagina’s. “We hebben een gezamenlijk belang om vacatures goed in te vullen.”

Functies

Rupro Beheer is de moedermaatschappij van tien vennootschappen en heeft zo’n vijfhonderd mensen in dienst. De sector Automotive vermeldt momenteel vijf openstaande functies. Wie  vooralsnog geen geschikte of passende vacature ziet staan, heeft de mogelijkheid een cv achter te laten.

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2349 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †