Emissie bij uitlaat meten in Duitse apk

Met ingang van januari 2018 wordt bij de Duitse emissiekeuring (de ‘Abgasuntersuchung’) meten bij de uitlaat verplicht. Tot dat besluit kwam afgelopen vrijdag de Bundesrat, die de zestien afzonderlijke deelstaten vertegenwoordigt.

Het ministerie van verkeer drong al geruime tijd op zo’n strengere controle. Behalve mankementen moet de maatregel ook bewuste manipulatie aan het licht brengen. Vanwege de hoge kosten laat een onbekend aantal dieselrijders een defect DPF niet repareren of zelfs verwijderen. De negatieve invloed op het milieu was voor minister Dobrindt reden om op centraal niveau in te grijpen.

ZDK

President Jürgen Karpinski van het ZDK (vergelijkbaar met ‘onze’ RDW) juicht de strengere keuringscriteria toe. Hij vindt dat automobilisten nu meer zekerheid krijgen. Daarmee verwees Karpinski indirect naar het emissieschandaal bij Volkswagen. Doorslaggevend bij de bepaling hoe schoon een voertuig is vindt hij wat er bij de uitlaat de lucht wordt ingestuurd, Als volgende stap ziet het ZDK graag de aanpassing achteraf van gemanipuleerde Euro 5-diesels. Tot nog toe kon bij onze oosterburen een emissiecontrole direct in de uitlaat achterwege blijven wanneer bij het uitlezen van de OBD-poort geen manco was aangetoond. De gegevens op de laptop strookten echter lang niet altijd met de werkelijke waarden bij de eindpijp. Jaarlijks vinden in Duitsland circa 24 miljoen apk’s plaats.

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2349 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †