Eurol official sponsor Toyota Gazoo Racing

Eurol is official sponsor van Toyota Gazoo Racing. Alle coureurs van dit fabrieksteam rijden tijdens de aanstaande Dakar Rally-editie 2019 met het Nederlandse smeermiddelenmerk.

De samenwerking komt voort uit de succesvolle entree van Bernhard ten Brinke bij het team in 2018. Ten Brinke won toen als eerste Nederlander ooit een auto-etappe in de Dakar Rally. Eurol is al jaren hoofdsponsor van Ten Brinke en die ondersteuning is nu uitgebreid naar het hele Toyota Gazoo Racing team. Glyn Hall, directeur van Toyota Gazoo Racing, is blij met de nieuwe hoofdsponsor van het team. “Eurol staat evenals Toyota voor kwaliteit, betrouwbaarheid, duurzaamheid en de passie voor prestatie. We zien uit naar een succesvolle samenwerking.” Martijn Pfeiffer, directeur van Eurol: ”Voor ons is deze sponsoring de volgende stap in de internationale groei en uitbouw van het Eurol merk. We zijn inmiddels verkrijgbaar in meer dan 75 landen en willen ook de rest van de wereld kennis laten maken met onze producten.” De Dakar Rally wordt in 190 landen uitgezonden en is, op de Formule 1 na, het bekendste autosportevenement ter wereld. De Dakar Rally wordt verreden van 6 januari tot en met 17 januari 2019 in Peru. Gazoo Racing Team is sinds 2012 het officiële Dakar fabrieksteam van Toyota.

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2350 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †