EV-trainingstraject voor BCS en Autocrew

Nieuw voor de autobedrijven die zijn aangesloten bij Bosch Car Service of Autocrew is een EV-trainingstraject voor de medewerkers van het autobedrijf die rechtstreeks in contact staan met de klant. Het is een vakinhoudelijke training van meerdere dagen, die in drie niveaus wordt aangeboden: goud, zilver en brons. De training wordt verzorgd in samenwerking met de EV Academy en het EV Kenniscentrum.

Eind oktober kregen de eerste elf cursisten het certificaat dat zij de training met succes hebben doorlopen. Conceptmanager Michiel Frijters: “Het is een veelomvattende training die alles omvat wat je nodig hebt om de klant goed te kunnen adviseren op het gebied van e-mobility. Het is een training die bedoeld is voor met name de eigenaar, de receptionist en de verkoper. Tijdens de training krijgen ze alle informatie die nodig is om een volwaardige gesprekspartner te zijn op het gebied van e-Mobility. Er zit algemene kennis in over elektrische voertuigen, maar het gaat bijvoorbeeld ook over fiscaliteit en autobelastingen, over laadoplossingen, over autodelen, connectiviteit, en over veiligheid. Het is dus echt een heel brede, inhoudelijke training die zowel voor Autocrew- als Bosch Car Service-bedrijven toegankelijk is.”

Monteurs

Voor de monteurs biedt Bosch andere, inhoudelijke trainingen die specifiek gaan over het werken aan elektrische voertuigen. Michiel Frijters: “Onlangs is de zevenhonderdste monteur geslaagd voor de training Veilig werken aan elektrische voertuigen, waarin alles aan bod komt wat je moet weten voordat je gaat werken aan elektrische voertuigen, dus: spanningsvrij maken, gebruik van speciaalgereedschap, persoonlijke beschermingsmiddelen en dergelijke. Daarnaast hebben we de technische hotline waarmee autobedrijven contact kunnen opnemen met onze technische specialisten als ze vragen of hulp nodig hebben. En we hebben natuurlijk de nodige equipment en onderdelen voor elektrische voertuigen. Daarnaast bieden we onze autobedrijven een compleet marketingpakket dat ze kunnen inzetten om hun klanten ervan te overtuigen dat ze ook met hun elektrische auto prima bij een Bosch Car Service- of Autocrew-bedrijf terecht kunnen.”

Evenement

Daar houdt het wat de twee garageformules van Bosch betreft nog niet mee op, want er komen de komende maanden nog heel wat nieuwigheden op de bedrijven af. Om een tipje van de sluier op te lichten, belooft Michiel Frijters: “Ergens in februari 2022 komen we met een speciaal evenement voor de conceptdeelnemers over het thema e-mobility, waar we garages van A tot Z kunnen bijpraten wat we voor hen kunnen betekenen op het gebied van elektrisch rijden. Of dat één dag wordt, of dat we er meerdere organiseren, zijn we nu aan het bekijken, uiteraard ook met inachtneming van de mogelijk nieuwe anti-coronamaatregelen die nog op ons afkomen.”

Foto boven: Elf cursisten uit de pilotgroep ontvingen eind oktober het certificaat dat zij met goed resultaat het EV-trainingstraject van Bosch hebben doorlopen.

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 3415 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.