Fabriek Otto Nussbaum blijft bestaan

Drie maanden na het uitstel van betaling meldt hefspecialist Nussbaum goed nieuws over zijn dochterbedrijf Otto Nussbaum: er is een doorstart, met terugwerkende kracht per 1 juli. Ook blijft de onderneming in handen van de familie Nussbaum.

Volgens de moedermaatschappij gaan alle circa 220 medewerkers over naar een nieuwe BV, onder de naam Nussbaum Custom Lifts. Ook blijft de productie plaatsvinden in Kehl, waar Nussbaum in 1943 begon als sleutelmakerij.

Volgens Duitse media zat het productiebedrijf sinds 2014 in een doorlopende reorganisatie. Daarnaast zorgden hoge financieringslasten en de coronapandemie voor een economische onbalans. Directeur Steffen Nussbaum: “We zijn blij dat dit belangrijke deel van de onderneming behouden blijft en weer zonder surséance kan deelnemen aan onze dagelijkse handel. Nu gaat het erom de volledige groep naar een goede toekomst te leiden.”

Bij de surséance ging het overigens uitsluitend om de productiefaciliteit Otto Nussbaum. Andere activiteiten c.q. onderdelen – Parking, World Lifts, Automotive Solutions en Technologies – bleven buiten schot. (foto: Nussbaum)

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2349 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.