De Duitse werkplaatsinrichter Maha heeft met ingang van 30 april alle aandelen van land- en branchegenoot ATT Automotive Testing Technologies overgenomen. “Een zeer goede oplossing voor ATT en Maha, maar vooral ook voor hun klanten”, zegt Maha-bestuurslid Michael Amann.

ATT werd in 2000 opgericht als joint-venture van Bosch en Nussbaum. In 2016 maakte ATT Nussbaum Prüftechnik zich los van het moederbedrijf. Sinds eind januari van dit jaar gaat het bedrijf door het leven als ATT Automotive Testing Technologies.

Sinds de afsplitsing van de Nussbaum Groep heeft ATT naar eigen zeggen niet alleen in de Duitse maar ook internationale markt voor testapparatuur een positie van betekenis verworven. “Een sterk punt van ATT is de korte afstand tot de klant”, zegt Maha-directeur Stefan Fuchs. “Uiteraard kunnen de ATT-klanten op ons blijven vertrouwen. We zullen op korte termijn met ze in contact treden.” Een woordvoerder van ATT zegt blij te zijn dat “de weg van groei door innovatie voortaan samen met de Maha Group bewandeld kan worden.”

Nederland

Ons land kent geen vertegenwoordiger van ATT. Vroeger is het merk wel via Nussbaum-importeurs verkocht, maar dat is na 2016 weer gestopt. De producten die ATT maakt zijn gelijksoortig aan die van Maha, zegt Explora-directeur Bart Kamps. “Door de Nederlandse wetgeving op apk-meetmiddelen is het ook niet aannemelijk dat Maha de ATT-producten in Nederland wil gaan verkopen. De markt bekendheid van het merk Maha is ruim voldoende.”

Deel dit artikel op

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste nieuws
Meest bekeken berichten
Recente Reacties