FNV: dinsdag direct stakingen na ultimatum

De vakbonden FNV Metaal en CNV Vakmensen hebben concreet aangegeven op welke plekken dinsdag 6 november “direct om 7.00 uur” stakingen beginnen, mocht Bovag niet ingaat op de eisen van de bonden voor de nieuwe cao Motorvoertuigen.

De genoemde locaties zijn: Stern in Nieuwegein (foto), Century in Assen en Citroën Dijkstra in Assen (24 uur staking). Bij de Broekhuisgarages in Groenloo en Doetinchem wordt aanvankelijk gestart met een verlengde lunchactie. Aanleiding is de tot nu toe niet gehonoreerde eis om de lonen te laten stijgen met 3,5 procent en de zaterdag zijn status van vrijwillige werkdag te laten behouden, waarvoor een toeslag blijft bestaan.

Je weet nooit wanneer

Albert Kuiper, bestuurder FNV Metaal: “We starten direct met ‘je-weet-nooit-wanneer-stakingen’ als Bovag niet ingaat op ons ultimatum voor een goede cao Motorvoertuigen. De eerste drie stakingen starten direct na afloop van het ultimatum, maar daarna kan er elk moment bij iedere garage een staking of actie uitbreken. Bovag wilde niet naar onze laatste ludieke actie komen, maar wellicht luisteren ze wel naar serieuze stakingen.” De cao Motorvoertuigen en Tweewielerbedrijven geldt voor ongeveer 85.000 medewerkers.

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2350 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †