Ford-monteur filmt apk en informeert klant

Ford-monteurs geven klanten door middel van een persoonlijke online video uitleg over de status van hun voertuig tijdens een apk of onderhoudsbeurt. Aandachtspunten en vervangingsadvies komen aan de orde tijdens de Ford Video Check.

De monteur filmt wat hij tegenkomt en legt uit wat eraan gedaan kan of moet worden. Als de video klaar is, wordt deze via e-mail met de Ford-rijder gedeeld. Zijn de remschijven bijvoorbeeld nog net dik genoeg, maar houdt het niet over? Dan toont de monteur dat aan met een meetinstrument en geeft hij een advies aan de klant – ook over de kosten. Hij of zij kan daarna wel of niet akkoord gaan met het geadviseerde onderhoud. Na de apk stuurt Ford een keuringsrapport met daarin reparatie-, afkeur- en adviespunten. “Onderhoud kan wel eens ondoorzichtig zijn”, licht Ford toe. “Klanten rijden met hun prima werkende auto naar de dealer. Daar blijkt opeens dat er bijvoorbeeld niet meer voldoende profiel op de banden zit of een voorveer is gebroken. Als klant moet je er dan op vertrouwen dat de monteur de waarheid spreekt wanneer hij aan de telefoon uitlegt wat er aan de hand is.”

Goed moment

De verspreiding van het persbericht valt samen met de ophef, eerder vandaag, over de apk-peiling door de Consumentenbond. Volgens pr-manager Sebastiaan van de Pol lag het bericht al even op de plank. “Maar het leek mij nu inderdaad een goed moment rond het nieuws over het onderzoek.”

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2349 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †