GMTO koopt Autoschadetraining.nl en Ecarr

Brancheopleider GMTO neemt Autoschadetrainingen.nl en Ecarr over. Door gebruik te maken van elkaars expertise kunnen marktveranderingen sneller opgevolgd worden en groeit het aanbod per aanbieder.

“Met deze overname kunnen we alle partijen in de markt bedienen”, zegt GMTO-eigenaar John Philips. “GMTO voor automotive, Autoschadetraining.nl voor de schadebranche. Ecarr kan voor beide branches EVC-trajecten uitvoeren. Een perfecte combinatie.” Via het netwerk van GMTO-trainingslocaties zijn nu bijvoorbeeld op veel meer plaatsen in Nederland schadetrainingen te volgen. Wel blijft Thea van Zevenbergen, oprichtster en beheerster van Autoschadetraining.nl, het eerste aanspreekpunt.

Competenties

Ecarr biedt zogenaamde EVC-trajecten – Erkenning Verworven Competenties. Doel is iemands verworven competenties – zowel via onderwijsdeelname als door ervaring, cursussen en bijvoorbeeld hobby’s -formeel te beoordelen en vast te leggen. Dit gaat met behulp van een ervaringscertificaat. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk EVC voor eerste autotechnicus te doorlopen, om aansluitend in te stromen in het traject apk Keurmeester.

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2349 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †