Grossier Remto 50 jaar

Met een huisbeurs en aansluitend feest in Foodtruck-style stond grossier Remto uit Zoetermeer onlangs stil bij zijn vijftigjarig bestaan. Bijna vijfhonderd bezoekers kwamen af op het evenement.

Remto werd opgericht in 1967 en in 1994 overgenomen door Henk Koole. Sinds 2012 zijn de zonen Erwin en Arjan Koole mede-eigenaar. Aan de Fokkerstraat is een magazijnruimte van drieduizend vierkante meter beschikbaar. Tien jaar geleden begon het bedrijf ook een vestiging in Nootdorp. Remto heeft dertig mensen op de loonlijst en acht bezorgwagens op de weg, die ieder uur een route rijden. Het bewerkingsgebied reikt van Alphen t/m Westland en van Den Haag t/m Gouda. Als Vrooam-leverancier worden de concepten Autoprofijt en Vakgarage ondersteund en sinds kort ook die van Bosch. Daarnaast is Remto officieel Diesel Buchli partner, met een eigen Bosch EPS 202 testbank om dieselverstuivers te kunnen testen. Hiermee kan het bedrijf klanten dezelfde dag uitsluitsel geven.remto

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2349 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †