Groupauto: nieuwbouw Diagnosexpert Center

Groupauto Nederland heeft een perceel van 3.500 m² aangekocht in Baarn (nabij de snelwegen A1/A27) voor de bouw van een Diagnosexpert Experience Center voor universele autobedrijven.

Het zal ruimte bieden aan een high tech opleidingscenter, voor alle moderne autotechnieken. Monteurs van Carxpert, Autoexcellent en andere formules van Groupauto kunnen er training krijgen op niveau 5, met ADAS, pass thru, remote diagnose, hybrid & EV, chiptuning en telematica. Tevens zal er een ‘flagship’ autobedrijf worden gerund, waar bezoekers alle oplossingen van  Groupauto kunnen ervaren.

Toekomst

Het opleidingscenter wordt begin 2020 opgeleverd en zal tevens dienen als het landelijk kantoor van Groupauto Nederland, nu nog gevestigd in Eemnes. Overigens blijft de organisatie ook nog op andere locaties in het land trainen. Directeur Freek Blekxtoon noemt de stap een logisch vervolg op het eigen congres ‘The Experience’. Daar maakten eind 2017 zevenhonderd universele autobedrijven kennis met aankomende technologieën. Sindsdien is gewerkt aan het beschikbaar maken van de oplossingen.

Partnerships

Daarnaast gaat Groupauto een aantal (nog niet bekendgemaakte) partnerships aan die ook in dit Experience Center een plek krijgen. “Het huidige trainingscenter in Eemnes is te klein om meerdere groepen monteurs tegelijk te trainen”, licht Blekxtoon toe. Groupauto wil haar onafhankelijke toekomst graag zelf in de hand houden en richt haar kompas dus op eigen oplossingen.” Later dit jaar zal het Groupauto-congres ‘The Experience II’ plaatsvinden, waar alle oplossingen (waaronder ict-platform Compasso, pass thru en het eigen G-connect telematicaconcept) beschikbaar zullen zijn voor universele bedrijven. Freek Blekxtoon op de bouwlocatie.

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2349 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †