Halvefinalisten Autobedrijf v/h Jaar bekend

Voor de twaalfde editie van de verkiezing Bovag Onafhankelijk Autobedrijf van het Jaar heeft de vakjury tien halvefinalisten geselecteerd. Drie daarvan zijn gevestigd in Noord-Brabant en één genomineerde ging in 2009 al eens met de titel aan de haal.

De eerste selectie is gemaakt uit de autobedrijven die zichzelf hadden aangemeld, werden voorgedragen door hun garageformule of door de buitendienst van Bovag en Bovemij. De tien kandidaten zijn: –              Autobedrijf Marco Groen (Dirkshorn, Noord-Holland) –              Autobedrijf Fijneman (Dordrecht, Zuid-Holland) –              V.d. Nieuwenhuijzen Auto’s (Helmond, Noord-Brabant) –              De Dames van Hurkmans (’s-Hertogenbosch, Noord-Brabant) –              Autoservice Van de Zande (Esch, Noord-Brabant) –              Autobedrijf Gert Pater (Barneveld, Gelderland) –              Auto Service Venderbosch (Halle, Gelderland) –              Autobedrijf Haarhuis (Geesteren, Overijssel) –              AutoFirst ten Have (Lemelerveld, Overijssel) –              Autobedrijf van Kuilenburg (stad Utrecht)

Gert Pater

De winnaar wordt op 9 oktober bekend gemaakt, tijdens het jaarcongres van Bovag Onafhankelijke Autobedrijven. Opvallend: Autobedrijf Gert Pater won in 2009 de verkiezing en maakt dit jaar wederom kans op de titel. Vorig jaar werd Autobedrijf Tjeerdsma uit Nieuw-Weerdinge in Drenthe winnaar. Tjeerdsma is columnist voor Aftersales Magazine.

Vakjury

De vakjury bestaat uit Ferry Smith (ANWB; juryvoorzitter), Remco de Vette (W&D Consultants), Bertus de Vries (Bovemij Verzekeringen), René Stolp (RDC) en Paul de Vries (Marktplaats Automotive). In tegenstelling tot voorgaande jaren boog zij zich al in een vroeg stadium over de kanshebbers, met als resultaat deze nominatie. In een volgende ronde worden de tien nader beoordeeld over hun bedrijfsvoering en visie. Op basis daarvan vindt de selectie plaats van drie finalisten.

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2350 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †