Hulp bij toegang digitale onderhoudshistorie

Verschillende merken hanteren verschillende procedures om de toegang tot de digitale onderhoudshistorie te regelen; sommige merken hebben dit zelfs amper voor elkaar. Tot frustratie van 2ndbit, die daarom het onafhankelijk kanaal handleidingen verstrekt. Om de site beter vindbaar te maken, is deze vanaf nu bereikbaar via het makkelijk te onthouden adres DSR.help.

Het idee achter de site DSR.help van 2ndbit is eenvoudig: per merk is er een handleiding beschikbaar die de (on)mogelijkheden precies omschrijft. Recent zijn de merken Jaguar en Land Rover toegevoegd aan de merkendatabase. De handleiding voor het merk Audi is bijgewerkt naar de laatste stand van zaken.

Renault

Een vreemde eend in de bijt is Renault. Waar andere handleidingen omwille van het noeste handwerk tegen een kleine vergoeding vermarkt worden, staat er bij Renault geen vraagprijs. “Dat merk heeft het gewoon niet goed voor elkaar”, zegt initiatiefnemer Frank Bouman. “Automerken hebben ook een plicht naar de vrije markt, want niet elke klant wil voor het merkkanaal kiezen. Elke klant wil echter wel dat de digitale onderhoudshistorie wordt bijgewerkt.” dsr-help

Synchroniseren

Bouman merkt een toenemende belangstelling voor de BMW-uitgave. “Dit komt omdat bedrijven willen weten hoe ze de historie kunnen synchroniseren met die in de auto. Dan kan de klant in de auto via het I-drive-menu de historie inzien. Dit heeft op termijn ook weer zijn weerslag op de restwaardeontwikkeling van de auto. Ook initiatieven zoals 100% onderhouden zorgen voor extra bewustzijn van het effect dat een bewezen onderhoudshistorie heeft op de waardeontwikkeling.”

Wat zijn uw ervaringen met de digitale servicehistorie van de verschillende merken? Vertel ze ons via dit formulier en we publiceren uw bevinden in onze kolommen! Reageren via onderstaande reactiemodule kan natuurlijk ook, dan is de reactie direct zichtbaar op de site.