Wasstraat leasen bij Kärcher

Reinigingsspecialist Kärcher brengt een eigen leaselabel op de markt, Kärcher Financial Solutions. Het label maakt het onder meer mogelijk om een wasstraat van Kärcher te leasen.

Een wasstraat leasen is niet heel gebruikelijk, weet Henk Zajkowski van Kärcher Nederland. “Veel leasemaatschappijen willen er niet aan, omdat vaak niet duidelijk is of de wasstraat bij het gebouw hoort of niet. Gelukkig hebben wij een partner gevonden die daar een oplossing voor heeft gevonden.”

Operational lease

Die partner is The Lease Factory, waarmee Kärcher al zijn apparatuur, dus ook een wasstraat via een leaseconstructie kan aanbieden. Voordeel voor ondernemers is dat met leasen de aanschaf van apparatuur niet langer op de balans drukt, als tenminste gekozen wordt voor operational lease. Henk Zajkowski: “In dat geval huur je de wasstraat feitelijk. Na vijf jaar wordt vaak wel een optie tot koop aangeboden, omdat je zo’n installatie nu eenmaal niet zomaar weghaalt.”

Financial lease

“Meestal wordt gekozen voor financial lease. Het gaat dan om een lening waarmee de aanschaf wordt gefinancierd. De wasstraat is dan wél in eigendom en moet dus op de balans worden gezet. Ook in dat geval wordt aan het eind van de leasetermijn de wasstraat voor een symbolisch bedrag overgenomen.”

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 3430 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters

 • 28 juni 2020 om 21:23
  Permalink

  Beste heer/mevrouw,

  Wij hebben de intentie om een autowasstraat bedrijf te starten. Momenteel zijn wij in de onderzoekfase.
  Wij hebben uw wasstraatproducten via uw website bekeken. Wij zijn benieuwd naar de leasemogelijkheden en leasevoorwaarden van uw producten. Graag zouden wij in gesprek willen gaan over de voorgaande. U kunt ons bereiken via 0626691229 of fhpk@zaam.nl.

  Groeten,

  F.Parlak

Reacties zijn gesloten.