Kawe: ook sensoren en gasveren van Triscan

Kawe Rem- & Frictietechniek breidt zijn Triscan-range uit. Behalve de stuurdelen en wiellagers (sinds 2016) importeert Kawe voortaan ook de sensoren en gasveren van deze Deense producent.

Sensoren zijn volgens Kawe-directeur Alvin de Weerd de snelst groeiende lijn op de Nederlandse vervangingsmarkt. “Vier jaar geleden stonden ze wat omzet betreft niet eens in de top-tien. Maar inmiddels is dat de vierde plek en de rek is er nog niet uit.” Parallel aan de opmars van elektrische auto’s en de steeds bredere reguliere toepassing (parkeerfuncties, luchtmassameter) stijgt ook de aftermarketvraag naar deze onderdelen.

Toegankelijkheid

Het Triscan-programma onderscheidt zich volgens Kawe in zijn breedte en toegankelijkheid. De sensoren zijn verpakt in één kleur en bieden met een uniforme nummering circa negentig procent marktdekking. “Bij andere aanbieders moet je minimaal vijf leveranciers combineren om tot hetzelfde aanbod op de plank te hebben”, zegt Antoine Jagers, senior product manager. De range van de Deense onderneming omvat zo’n 2400 referenties, waarvan Kawe er 1300 op voorraad neemt. Voor de resterende, minder courante 1100 toepassingen biedt Kawe een express-service met overnight levering binnen 24 uur. Deze lijn zal in januari beschikbaar zijn.

Gasveren

Overigens gaat Kawe ook de gasveren van Triscan opnemen in zijn aanbod. Deze zullen in de loop van november vanuit Raalte leverbaar zijn. Zowel de autospecifieke als universele gasveren zijn beschikbaar.

Triscan voorziet de onafhankelijke vervangingsmarkt van auto-onderdelen die in eigen huis zijn ontwikkeld en vervaardigd. Verkoop binnen de 35 Europese afzetmarkten gebeurt door exclusief aangestelde distributeurs.

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2350 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *