Klassieke Porsche met nieuwe onderdelen

Porsche Classic heeft een volledig nieuwe luchtgekoelde 911 Turbo gebouwd op basis van een 993-carrosserie. Voor deze mix van innovatie en traditie is geput uit meer dan 6.500 originele onderdelen die de klassiekertak van het merk nog steeds beschikbaar heeft.

De bouw nam ongeveer anderhalf jaar in beslag. Eerst werd de carrosserie volgens hedendaagse techniek tegen corrosie beschermd en gespoten. Het verzamelaarsobject is uitgevoerd in de carrosseriekleur Golden Yellow Metallic en staat op zwarte lichtmetalen velgen. Achterin rust een volledig nieuwe, luchtgekoelde 3,6-liter bi-turbo zescilinder boxermotor met 450 pk. De krachtbron is gekoppeld aan een handgeschakelde versnellingsbak en vierwielaandrijving. Ook deze elementen komen uit het Porsche Classic-onderdelenassortiment. Het chassisnummer volgt op dat van de laatste 993 Turbo die in 1998 van de productielijn rolde. De klassiekerafdeling van Porsche heeft in totaal zo’n 52.000 onderdelen in voorraad.

Circuit

De nieuwe klassieker mag alleen op een circuit gebruikt worden. Hij debuteert op 27 september tijdens de Porsche Rennsport Reunion in de Verenigde Staten. Een maand later wordt hij geveild. De opbrengst gaat naar de Ferry Porsche Foundation, die zich bezighoudt met onderwijs voor kansarme jongeren.

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2350 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †