Porsche Classic heeft een volledig nieuwe luchtgekoelde 911 Turbo gebouwd op basis van een 993-carrosserie. Voor deze mix van innovatie en traditie is geput uit meer dan 6.500 originele onderdelen die de klassiekertak van het merk nog steeds beschikbaar heeft.

De bouw nam ongeveer anderhalf jaar in beslag. Eerst werd de carrosserie volgens hedendaagse techniek tegen corrosie beschermd en gespoten. Het verzamelaarsobject is uitgevoerd in de carrosseriekleur Golden Yellow Metallic en staat op zwarte lichtmetalen velgen. Achterin rust een volledig nieuwe, luchtgekoelde 3,6-liter bi-turbo zescilinder boxermotor met 450 pk. De krachtbron is gekoppeld aan een handgeschakelde versnellingsbak en vierwielaandrijving. Ook deze elementen komen uit het Porsche Classic-onderdelenassortiment. Het chassisnummer volgt op dat van de laatste 993 Turbo die in 1998 van de productielijn rolde. De klassiekerafdeling van Porsche heeft in totaal zo’n 52.000 onderdelen in voorraad.

Circuit

De nieuwe klassieker mag alleen op een circuit gebruikt worden. Hij debuteert op 27 september tijdens de Porsche Rennsport Reunion in de Verenigde Staten. Een maand later wordt hij geveild. De opbrengst gaat naar de Ferry Porsche Foundation, die zich bezighoudt met onderwijs voor kansarme jongeren.
Deel dit artikel op
Laatste nieuws
Meest bekeken berichten
Recente Reacties