Kwikfit bouwt energieneutrale garage

In mei 2018 wil Kwikfit zijn eerste energie neutralegarage openen in Nederland. De garage komt op De Heldinnenlaan in Utrecht.

Dat laat Kwikfit weten in een persbericht. De garage voorziet in zijn eigen energie dankzij 180 zonnepanelen op het dak. Elektrische warmtepompen en vloerverwarming zullen het gebouw verwarmen. Hierdoor is er geen gasaansluiting meer nodig en is de garage tevens CO2-neutraal.

Ledverlichting

Op de verlichting wordt energie gespaard door het gebruik van ledlampen, die het pand binnen en buiten verlichten. Ook wordt de verlichting, met uitzondering van de werkplaats en de receptie, geschakeld met bewegingsdetectoren. “In duurzaam ondernemen is het essentieel om verspilling te voorkomen. De energieneutrale garage is daarom een vooruitstrevende en belangrijke stap in onze missie om duurzaam te ondernemen”, aldus Martin Post, algemeen directeur Kwikfit Nederland. “We zien de energieneutrale garage als de toekomst en zijn trots op onze pioniersrol in de weg naar een groene autoservice branche.”

Pilot

De energieneutrale garage in Utrecht is een pilot en dient als onderdeel van een bredere strategie om duurzaam te ondernemen. Nieuwbouwpanden of panden die fors verbouwd worden, komen als eerste in aanmerking om energieneutraal gemaakt te worden.

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 3830 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters