Boensma Automaterialen in het Overijsselse Goor wordt lid van het API-netwerk. Het is een logische stap: eigenaren Piet en Kim Boensma leveren al jaren het complete API-pakket slijtage-onderdelen en starten nu ook met het private label Requal.

Doyen is volgens Piet Boensma een stabiele partner. “Je kunt er afspraken mee maken die voor beiden interessant zijn. Dat is voor ons de basis van een succesvolle samenwerking. Wij hebben goed contact met de reeds aangesloten API-grossiers. Ook zij zijn ondernemers met een eigen visie en hart voor de zaak, met dezelfde uitdagingen die wij ondervinden.”

Werkplaats

Oprichter Boensma sr. startte in 1986, om in 2010 te worden afgelost door de volgende generatie. Met de introductie van het complete Requal-pakket kan ook het gelijknamige garageconcept – Requal Erkend Reparateur – worden aangeboden. Het bedrijf omvat tevens een gespecialiseerde werkplaats en een team voor revisie van bijvoorbeeld cilinderkoppen, startmotoren en dynamo’s. Daarnaast is voorzien in een uitgebreide voorraad gasveren (en de mogelijkheid tot reparatie ervan). Bij het bedrijf werken veertien mensen.

Kers op de taart

Marcel Streppel, directeur Doyen Auto Nederland, is in zijn nopjes. “Elke uitbreiding van het API-netwerk is het bewijs van onze goede prestaties. De komst van Piet en Kim is speciaal omdat wij in fases meer zijn gaan samenwerken en nu goed weten wat we elkaar te bieden hebben. Dat zij API-lid worden is voor ons de kers op de taart.”
Deel dit artikel op
Laatste nieuws
20 februari 2024
Meest bekeken berichten
Recente Reacties