Kwikfit verlengt contract met Ploeger

Kwikfit en Ploeger Logistics hebben na vijf jaar succesvol samenwerken opnieuw een meerjarig contract getekend. De verlengde samenwerking gaat gepaard met een forse uitbreiding van het huidige bandenhotel.

“Een prachtige bekroning, dit nieuwe en grotere contract”, aldus Adwin Ploeger, directeur bij Ploeger Logistics. “We gaan in komende jaren actief aan de slag om samen met Kwikfit het proces verder te optimaliseren.”

Logistiek

Al sinds 2013 verzorgt Ploeger voor Kwikfit de logistiek voor de vestigingen in Noord- en Midden-Nederland. In totaal gaat het om ruim 100 van de 175 Kwikfit-filialen. Ploeger richtte daarvoor in Harderwijk een bandenhotel in. Hier liggen ruim 180.000 banden opgeslagen, die na iedere wissel worden gecontroleerd op afwijkingen en profieldiepte. Dat aantal wordt uitgebreid met 30 procent, waardoor het bandentotaal op meer dan 230.000 banden komt. Adwin Ploeger: “De afgelopen jaren zijn we in nauwe samenwerking met Kwikfit continu bezig geweest met procesoptimalisatie. Zowel in het bandenhotel als op de vestigingen blijkt het door ons uitgedachte logistieke concept z’n vruchten af te werpen.” Door processen nog verder te optimaliseren en te verankeren verwacht Ploeger in de komende jaren nog meer efficiency te realiseren.

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 3587 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters