Laadpalen bij Autocrew/Bosch Car Service

Autocrew en Bosch Car Service introduceren laadpalen voor hun conceptpartners. De stroomstations zijn in de werkplaats te gebruiken of te monteren aan de buitenzijde van het bedrijfspand.

Ook kunnen de laadpalen aangeboden worden aan de klanten van de conceptpartners, bijvoorbeeld bij de verkoop van een elektrische auto. Verder komt er in 2020 een grote landelijke multimediacampagne. Die moet de e-autobezitter duidelijk maken dat hij bij Bosch Car Service en Autocrew terecht kan voor aankoop, onderhoud, reparatie en diagnose.

Beide concepten geven een training volgens NEN-9140. Bosch was nauw betrokken bij het schrijven van deze norm. Alle werkstappen in het cursusboek kunnen worden gebruikt in de eigen bedrijfsvoering. Aan bod komen zaken als hoofdrelais, e-machine, interlockcircuit, inverter, converter en isolatiebewaking. Voor het behalen van het e-voertuigcertificaat moet een praktische en theoretische toets worden behaald.

Geïntegreerd

“Wij integreren het werken aan e-voertuigen in meerdere trainingen”, zegt Michiel Frijters, concept manager Bosch Car Service. “Natuurlijk hebben wij, net zoals ander concepten, de training veilig werken aan e-voertuigen volgens NEN. E-Mobility hebben wij ook geïntegreerd in onder meer de ADAS- en Pass-Thru-trainingen. Hiernaast kunnen de conceptpartners terugvallen op onze hotline, indien er assistentie nodig is bij reparatie of onderhoud aan e-voertuigen.”

Begin deze week presenteerden ook Carprof en Autovakmeester een eigen laadvoorziening.

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2349 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.