LKQ breidt sponsordeal Coronels uit

Met een druk bezochte uitzwaaisessie bij het Coronel Adventure Indoor Klimpark is het volgende Dakar-avontuur voor het Coronel Dakar Team officieel begonnen. De nieuwe uitmonstering is vooral te danken aan de grotere betrokkenheid van onderdelendistributeur LKQ.

Vanuit Huizen wordt “The Desert Lion”, de auto waarmee de broers op 31 december aanstaande tijdens de Dakar Rally van start gaan, naar het Circuit Paul Ricard in het Zuid-Franse Le Castellet gereden. Aldaar vertrekt het transport naar Saoedi-Arabië voor de rally deze week. Na een intensieve voorbereiding inclusief de nodige testrally’s kijken Tim en Tom Coronel uit naar de Dakar Rally 2023. Daarin zijn ze echter niet alleen, want het Coronel Dakar Team brengt voor de editie 2023 een tweede auto aan de start voor de equipe Michel Kremer/Thomas de Bois.

“LKQ was er bij de afgelopen editie al bij, maar breidt zijn activiteiten verder uit”, verklaart Tim Coronel. “Het is mooi om zo’n grote, wereldwijd bekende onderneming als partner bij ons project te hebben.”

Verbeteringen

Ook onderhuids zijn er de nodige verbeteringen aan de auto doorgevoerd. “We zijn altijd aan het nadenken wat we nog kunnen veranderen en verbeteren. Dat is een continu proces, maar dat maakt het ook zo leuk”, zegt Tim Coronel. “Dat de auto in de basis goed is en veel potentieel heeft, bleek al tijdens de afgelopen editie. Toen reden we zelfs op de 16e plaats, maar we moesten de strijd uiteindelijk staken vanwege mijn rugblessure. Daar ben ik het hele jaar hard mee bezig geweest. De dokter zegt dat ik weer helemaal nieuw ben en zelfs beter dan ooit, dus ik ben benieuwd!”

Voor de vierde editie van de Dakar Rally in Saoedi-Arabië heeft de organisatie een andere opzet gekozen. In plaats van een rondrit door het land wordt er nu van kust naar kust gereden. Van het Sea Camp, een enorm bivak zo’n 300 kilometer ten noorden van Djedda aan de kust van de Rode Zee, waar op 31 december de start plaatsvindt, naar Dammam aan de Perzische Golf, waar de rally op 15 januari eindigt. De organisatie spreekt van de “Desert Diagonal”, dus dwars door de woestijn. Het aantal dagetappes is toegenomen van twaalf naar 14, meer dan 5.000 kilometer lang wordt er op tijd gereden, waarmee het de langste rally sinds 2014 is.

Tweede team

Naast de auto voor Tim en Tom Coronel verschijnt er een tweede auto onder de vlag van het Coronel Dakar Team aan de start. Michel Kremer/Thomas de Bois vormen de bemanning. Ter voorbereiding op de Dakar Rally reed Tim Coronel samen met Michel Kremer de Baja Portalegre in Portugal en de Andalucía Rally in Spanje. “Met een tweede auto in het team kun je elkaar helpen, waardoor wij ook net weer iets harder kunnen gaan”, legt Tom Coronel uit. Tim Coronel is vol lof over de samenwerking met Kremer en De Bois, die over volop Dakar-ervaring beschikt. “Thomas heeft natuurlijk al op een motor, in een truck en in een auto gereden, maar neemt nu de taak van navigator op zich. Michel is nu de coureur en heeft ook al behoorlijk wat ervaring met de auto opgedaan. Ze passen ook perfect binnen het team en rijden in dezelfde kleuren als wij.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *