LKQ in Q2 geraakt door Covid-19

De wereldwijde omzet van LKQ Inc. daalde over het tweede kwartaal ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar met 19,1 procent van 3,248 naar 2,626 miljard dollar. Over het eerste halfjaar is door een relatief goed eerste kwartaal de min beperkt gebleven tot 11,4 procent.

Nog steeds een forse min, die in de VS iets groter is dan in Europa, maar trendmatig reageerden beide continenten vrijwel gelijk op de pandemie. Vooral maart en april 2020 waren de maanden waarin het coronavirus door de vele lockdowns voor de minnen verantwoordelijk waren. Hoewel eind april de eerste signalen zichtbaar werden dat het dal was bereikt. In mei en juni heeft LKQ zowel in de VS als in Europa de weg omhoog weer gevonden. Uiteraard mede doordat de overheidsmaatregelen in de diverse Amerikaanse staten en Europese landen toen werden versoepeld.

De omzet over het eerste halfjaar kwam uiteindelijk uit op 5,63 miljard dollar, waarin Europa goed is voor 2,564 miljard dollar. Mede door een sterk kostenreductieprogramma, is er over de eerste zes maanden een nettowinst van 263,9 miljoen dollar gerealiseerd. Gezien de onzekerheid die er in diverse landen nog is, geeft LKQ nog geen omzet- en winstverwachting voor het hele jaar af.

Jos Veldhuisen

Hoofdredacteur Aftersales Magazine met als persoonlijk motto: 'I am Aftersales'

Van Jos Veldhuisen zijn er nog 1589 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Jos Veldhuisen

Avatar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *