Luchtfilter van PET-flessen

Duurzaam omgaan met hulpbronnen is vanzelfsprekend voor de wereldwijd toonaangevende filtratie-expert Mann-Hummel.

Een bijdrage aan duurzaamheid is bijvoorbeeld het verbeterde Mann-Filter luchtfilter C 24 005, met zijn vernieuwde filtermedium van gerecyclede kunstvezels. “Eén vierkante meter filtermedium bevat nu plastic van wel zes 1,5-liter PET-flessen. Daardoor konden we het aandeel gerecyclede vezels verdrievoudigen en een belangrijke bijdrage leveren aan het behoud van hulpbronnen”, aldus Jens Weine, Product Range Manager Air and Cabin Air Filters bij Mann-Filter. 

Meer luchtfilters zullen nu in de voetsporen treden van de C 24 005. De groene kleur van hun gerecycleerde vezels maakt dat deze luchtfilters er anders uitzien dan de andere. Ze voldoen aan de door de voertuigfabrikant voorgeschreven vervangingsintervallen, zelfs onder stoffige omstandigheden, en worden gekenmerkt door hun vlamvertragende eigenschappen. Ook de nieuwe Mann-Filter luchtfilters worden geleverd in OEM-kwaliteit.

Dankzij het meerlaagse Micrograde A-S medium bedraagt het afscheidingsrendement van het C 24 005 luchtfilter tot 99,5 procent, indien getest met ISO-gecertificeerd teststof. Met zijn hoge vuilopnamecapaciteit gedurende de gehele service-interval heeft het luchtfilter slechts 30 procent van het filtermediumoppervlak nodig van traditionele luchtfilters op basis van cellulose-media. De vezels van het vernieuwde medium zijn gecertificeerd volgens Standard 100 van Oeko-Tex, wat betekent dat ze zijn getest op schadelijke stoffen en niet schadelijk zijn verklaard.

Filters van Mann-Hummel worden voortdurend verder ontwikkeld. Naast het voldoen aan technische specificaties is duurzaamheid een van de belangrijkste factoren voor Mann-Hummel.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.