Merk Contitech maakt plaats voor Continental

Technologieconcern Continental voert een merkwisseling door in zijn productprogramma voor de aftermarket op het gebied van aandrijving. Componenten als distributieriemen, kettingen en aanverwante artikelen worden niet meer verkocht onder het Contitech-merk maar uitsluitend als Continental.

continental-contitechEr ontstaat op die manier één, krachtig merk, stelt de onderneming. Continental-manager Rolf Sudmann licht toe: “De automotive innovaties van vandaag zijn de klussen voor de werkplaats van morgen. De brede synergie binnen ons bedrijf zorgt dat klanten erop kunnen vertrouwen dat we huidige OE-trends direct kunnen vertalen naar de specifieke vraag van de aftermarket.”

Verpakking

Continental benut de wisseling ook om de verpakking te vernieuwen, met grote foto’s die tonen welk artikel erin zit. De verpakking is bovendien bestand tegen olie en vuil, zodat ze ook in de omstandigheden van de werkplaats goed leesbaar blijven. Verder is voorzien in QR-codes met het oog op montagetips en aanvullende diensten. Voor de grossier biedt de nieuwe aanduiding het voordeel dat ze hun klanten alle producten van het concern onder één en hetzelfde merk kunnen aanbieden. “Daardoor ontstaat meer duidelijkheid op het schap”, aldus Sudmann.

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2349 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †