Nederland heeft beste Hyundai-technicus

Jeroen Feenstra van Herwers Hyundai Zutphen is de beste Hyundai-technicus van de wereld op het onderdeel motorsystemen. Feenstra won goud tijdens de Hyundai World Skill Olympics in Zuid-Korea, niet te verwarren met de onlangs gehouden World Skills in Abu Dhabi.

De overall winnaar van de Hyundai World Skill Olympics was Lawson Puho uit Australië. De wedstrijd is tweejaarlijks en vindt plaats in Zuid-Korea. Dit jaar deden 72 monteurs uit 53 landen mee. De wedstrijd bestaat uit het uitwerken van een aantal praktijk- en theorieopdrachten binnen een bepaalde tijd. Gelet wordt op de werkvolgorde, de zorg voor de auto en mens en ook of de diagnose onderbouwd wordt met voldoende kennis van het product.

Eerste én tweede

Jeroen Feenstra, die alweer 15 jaar bij Herwers Hyundai Zutphen werkt en in Dieren woont, is blij met zijn overwinning. “Het was een leuke en leerzame dag. De opdrachten waren best pittig. Uiteindelijk heb ik me er goed doorheen geslagen met een geweldig resultaat. Of ik uitkijk naar de wereldwedstrijd in Korea? Ja, wat denk je. Ik wil presteren én genieten.” Hendri Vlieger van Hyundai Auto Palace uit Zwolle legde beslag op de tweede plaats. “Een goed resultaat! Ik heb aan deze competitie meegedaan om wat te leren en een leuke dag te hebben. Ik had niet verwacht dat ik zou hoog zou eindigen. Het resultaat stemt mij extra vrolijk. Nu op naar de Europese titelstrijd. Ik heb er zin in. Ik ben erg benieuwd naar het deelnemersveld en de evenementen.”

Hyundai Motor Nederland

Manager Services Leon Gordijn van importeur Hyundai Motor Nederland is verguld met de goede resultaten van de Nederlandse afvaardiging. “Nederlandse Hyundai-technici behoren al jaren tot de wereldtop. In Nederland is het opleidingsniveau hoog en worden technische kwaliteiten door de aangeboden trainingen voortdurend vergroot. Tijdens de Hyundai World Skill Olympics scoort Nederland steevast goed. Hun uitslagen stralen niet alleen af op de bedrijven waar ze voor werken, maar op onze gehele organisatie.”

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 2636 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters

Avatar