Nieuw bij Nissens: turboladers en EGR-kleppen

Leverancier van aircotechniek Nissens presenteert op de Automechanika vakbeurs een nieuw productsegment onder de naam Efficiency & Emissions. Twee productgroepen die Nissens daarmee om te beginnen aanbiedt, zijn turboladers en EGR-kleppen voor personenauto’s.

Senior vice-president van Nissens Automotive, Klavs T. Pedersen, licht toe: “Met onze ervaring in het lanceren van geavanceerde producten hebben velen ons benaderd met betrekking tot turboladers en EGR-kleppen. Er was behoefte aan een kwalitatief hoogwaardig aftermarket-product en -concept als alternatief voor OE, dat wij hebben gekozen op verzoek van onze klanten. En met de introductie van onze turboladers en EGR-kleppen kunnen wij, als een van de weinige bedrijven die zich 100 procent inzetten voor de aftermarket, een serie gloednieuwe turboladers en EGR-kleppen aanbieden van dezelfde kwaliteit als OE-producten.”

Aanloopoperiode

Nissens startte het project Efficiency & Emissions al in 2014. “We hadden een duidelijk doel voor ogen. Als we turboladers zouden gaan leveren, wilden we op geen enkel aspect ervan compromissen sluiten wat betreft de kwaliteit. Daarom hebben we een uitgebreid herontwerp- en testproces doorlopen. Tegelijkertijd hebben we succesvolle veldtests uitgevoerd in Denemarken, Polen, Spanje en Zweden”, aldus Klavs T. Pedersen.

Verkrijgbaarheid

De turboladers van Nissens zijn verkrijgbaar vanaf 11 september 2018. De EGR-kleppen komen in 2019 op de markt. Het assortiment turboladers bestaat uit meer dan honderd onderdeelnummers die meer dan 1150 OE-nummers bestrijken. Alle turboladers worden geleverd met pakkingsets, rekbouten, smeermiddelen en installatiehandleidingen. Het assortiment EGR-kleppen is nog in ontwikkeling.

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 3701 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters