Nieuwe app additieven Liqui Moly

De Duitse olie- en additievenspecialist Liqui Moly heeft zijn app gereviseerd. Hij is volgens de fabrikant intuïtiever bedienbaar geworden en herbergt de oliewegwijzer op basis van merk, model en motorisering.

Bovendien informeert de app welke andere vloeistoffen het voertuig nodig heeft. Bijvoorbeeld olie voor transmissie en servobesturing, alsmede remvloeistof en antivries voor de koeling. Daarnaast toont de app (gratis beschikbaar voor iOS en Android) achtergrondkennis over oliën en additieven.

Specialisten

Inmiddels is het aantal oliespecificaties dusdanig omvangrijk geworden dat alleen specialisten nog een overzicht hebben, stelt Harry Hartkorn, hoofd Applicatietechniek bij Liqui Moly. “Voor professionals ruimt de app mogelijke twijfels uit de weg, zowel omtrent het gebruik in de garage als bij de verkoop aan de automobilist.”

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2350 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †