Nieuwe apps vergroten bandenbewustzijn

Met nieuwe webapplicaties voor het vinden van een bandenpomp en het opzoeken van de juiste bandenspanning moet worden bereikt dat meer mensen met de juiste bandenspanning rondrijden.

De websites vindbandenpomp.nl en watismijnbandenspanning.nl zijn een initiatief vanuit het consortium Kies de Beste Band, dat het bewustzijn rondom autobanden moet vergroten. Bandenbrancheorganisatie VACO is een van de deelnemers aan het initiatief. Branchemanager Edwin Brinksma licht toe: “Bij de overheid is er vanuit het Klimaatakkoord de noodzaak om de CO2-uitstoot terug te dringen. Door met de juiste bandenspanning te rijden bespaar je op brandstofverbruik en dus verlaag je de CO2-uitstoot. Het is een bewustwordingsproces, waarbij je het de consumenten zo makkelijk mogelijk moet maken om daar ook gehoor aan te geven. Deze websites helpen daarbij.”

Bandenspanning

Uit onderzoek van Milieu Centraal uit 2020 blijkt namelijk dat twee derde van de automobilisten rondrijdt met te lage bandenspanning. De helft van hen denkt er eenvoudigweg niet aan. Ruim een derde zegt de juiste bandenspanning niet te weten. Natuurlijk, de juiste bandenspanning staat in het instructieboekje van de auto, en vaak ook nog op een sticker in de deuropening. Op watismijnbandenspanning.nl is het op te zoeken, al moet je daarvoor wel precies het merk, model en type auto invoeren, plus de juiste bandenmaat.

Bandenpomp

Op de website vindbandenpomp.nl is op postcode eenvoudig de dichtstbijzijnde bandenpomp te vinden. Edwin Brinksma: “Hierop zijn alle benzinestations met een bandenpomp te vinden. Ook Bovag- of VACO-bedrijven die dat willen, kunnen een vermelding krijgen op die website. Het voordeel van een auto- of bandenbedrijf is natuurlijk dat ze daar de banden voor jou op spanning willen brengen, terwijl je het bij de benzinepomp zelf moet doen. Die keuze is aan de consument.”

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 3970 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters

  • 22 januari 2021 om 15:22
    Permalink

    De app vindbandenpomp.nl geeft verouderde informatie weer. Zo zijn er tankstations te zien die er niet meer zijn (Firezone Nijmegen) en de grootste van Nijmegen staat er niet bij (ANAC).

    Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *