Nieuwe naam voor PartsPoint Group

PartsPoint Group heet per 1 januari 2020 Alliance Automotive Group Benelux. De onderneming spreekt van “een logische stap”, nu ze sinds 2019 deel uitmaakt van Alliance Automotive Group.

Behalve in Frankrijk, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk en Polen, is AAG nu ook onder haar eigen naam actief in Nederland en België. Alliance Automotive Group is onderdeel van de Amerikaanse Genuine Parts Company, ’s werelds grootste automotive onderdelendistributeur.

Synergie

Cor Baltus, ceo van Alliance Automotive Group Benelux, is ervan overtuigd dat de synergie van het merk en het netwerk ten goede zullen komen aan de dienstverlening richting grossier en autobedrijf. “Van de buitenkant lijkt een nieuwe naam wellicht niet zo spannend, maar voor ons zit er veel meer achter. Omdat we nu deel uitmaken van één van de leidende en meest ambitieuze aftermarket-groepen van Europa, kunnen we meer en sneller inzetten op een betere IT-structuur en beschikbaarheid. Dat gaat het Nederlandse en Belgische autobedrijf zeker merken.”

Autonome groei

In de afgelopen vijf jaren zag PartsPoint haar omzet door autonome groei én overnames verdrievoudigen naar circa driehonderd miljoen euro. liance Automotive Group Benelux is de officiële nieuwe benaming op groepsniveau. De huidige werkmaatschappij PartsPoint Services wordt Alliance Automotive Services. De werkmaatschappij Alliance Automotive Trading bedient vanuit het distributiecentrum in Ede de zes regionale depots en ruim zestig onafhankelijke grossiers in Nederland. Over het netwerk van honderdvijftig eigen vestigingen onder de formulenamen Brezan, Staadegaard-TC en Dabeko zegt Cor Baltus: “We nemen elke stap zeer weloverwogen. Ook wat onze eigen vestigingen betreft. Die houden hun eigen naam.”

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2350 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †

Avatar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *