Nieuwe toetreders netwerk PCA

Merkspecialistenclub PCA (Peugeot, Citroën) meldt een aantal nieuwe toetreders. Daarmee telt PCA momenteel 36 Nederlandse en zes Belgische dealers. Met nog vijf aankomende ex-Peugeot- en -Citroën-bedrijven zijn al afspraken gemaakt. Al met al verwacht PCA begin 2018 ruim vijftig leden te hebben.

De nieuwe gezichten zijn: Garage Cats (Witmarsum, voormalig Peugeot-dealer), Auto Zijp (Heerhugowaard, voormalige Citroën dealer), Garage v.d. Sype (Mere, België, afbouwend Peugeot- reparateur maar ziet mogelijkheden met Citroën). Bij de Toyota-/Lexus-specialisten (Vetos) staat de teller sinds de komst van Auto-NU (Urk) op 21. Het bedrijf bevindt zich in het voormalige Urker Toyota-dealerbedrijf van Bakker.

Autoservice Netwerk

Alle Vetos- en PCA-leden treden automatisch toe tot de merkonafhankelijke formule Autoservice Netwerk (Auto SN). Deze heeft landelijke afspraken gemaakt met de zakelijke (lease-)wereld , maar het label wordt ook gebruikt om universele aanbieder te zijn van apk en onderhoud. Door de groei van PCA en Vetos bestaat Auto SN inmiddels uit 63 leden.

Nieuwe site

Aanwas van niet-Vetos- c.q. PCA-leden is echter ook aanstaande. Eind september gaat de nieuwe Auto SN-website live. Alle leden hebben daar eigen pagina’s en tonen er hun occasions, resulterend in een totaaloverzicht van bijna duizend tweedehands voertuigen. Met de aftrap van de site begint ook de actieve werving van ‘vrije’ leden. Eind 2018 verwacht Auto SN meer dan honderd leden te hebben. De vandaag verschenen nieuwe editie van Aftersales Magazine bevat een reportage over PCA-deelnemer Mobiliteitscentre Bruijnen.

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2350 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †