Nieuwe trainingen Bosch Brake Specialist

Bosch Automotive Aftermarket organiseert van 16 tot 20 mei 2022 een nieuwe reeks trainingen voor Bosch Brake Specialist. De training focust op technische kennis en het herkennen van typische montageproblemen.

“De vorige serie opleidingen kende een enorm succes. Maar liefst 370 monteurs van 310 autobedrijven in de Benelux hebben nu het Bosch Brake Specialist-certificaat. Het merendeel van de cursisten is actief bij Bosch Car Service (159), AutoCrew (57) of een Bosch Workshop Partner (78), maar ook distributeurs en grossiers namen deel. Vanwege de blijvende vraag organiseren we dit voorjaar opnieuw een serie opleidingen”, zegt Han Overweg, accountmanager Robert Bosch Automotive Aftermarket.

De training is overigens ook toegankelijk voor autobedrijven die niet tot het Bosch-netwerk behoren. Zij dienen dan wel in het bezit te zijn van een KTS-diagnosetoestel van Bosch.

Online

Bosch Brake Specialist is een live online training. De bedoeling is om cursisten te informeren over de nieuwste ontwikkelingen en om montagefouten te voorkomen. Het theoretische gedeelte focust op een goede technische kennis en het begrijpen van de allerlaatste nieuwigheden in de markt. Het praktijkgerichte deel behandelt vragen en problemen bij diagnose en montage van remonderdelen.

“We streven naar interactie. We vonden het daarom erg fijn dat de deelnemers tijdens de sessies spontaan ervaringen uit de praktijk deelden. We konden daar meteen op inspelen. Als Bosch Brake Specialist geniet je bijvoorbeeld ook van een soepel proces voor garantie-afhandeling. Maar tot nu toe is er geen enkele garantieclaim gekomen vanuit een Bosch Brake Specialist,” zegt Patrick Hillebrand, technisch trainer bij Bosch Automotive Aftermarket.

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 3518 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.