Novatech neemt grossier Van Dijk over

Grossier Novatech heeft Van Dijk Automaterialen overgenomen. Het pand van Van Dijk in Meppel is al gesloten.

René en Anja van Dijk hebben het pand verkocht aan een nabijgelegen bedrijf. Daarmee houdt Van Dijk Automaterialen, opgericht in 1986, op te bestaan. De klanten worden voortaan bediend door Novatech vanuit de vestigingen in Staphorst, Steenwijk en Heerenveen. Van Dijk was API-grossier. Novatech is sinds 2016, toen de grossier zich losmaakte van Group Auto, onafhankelijk grossier. “Maar wij kopen bij AD en ook bij Doyen”, zegt Froukje Hofma van Novatech. De klanten van Van Dijk kunnen dus ook bij Novatech hun vertrouwde producten blijven bestellen.

On tour

Om de klanten van de overname op de hoogte te brengen zijn Bernier Hoekstra en René van Dijk sinds vorige week samen op pad om de grootste klanten persoonlijk te bezoeken. “De kleinere klanten worden bezocht door onze vertegenwoordigers. Zelf ben ik ook nog een dag op pad geweest”, zegt Froukje Hofma.

Open dag

Om iedereen met Novatech kennis te kunnen laten maken organiseert Novatech volgende week (donderdag 12 juli) een open dag in zijn drie vestigingen. “Het is geen groot feest, gewoon gelegenheid om even een handje te schudden, biertje erbij. Bij ons is de afgelopen jaren ook veel veranderd. We hebben onder meer een eigen trainingscentrum geopend. Het is goed om dat even op deze manier met onze klanten te delen.”

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 3578 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters