Omruilprogramma 309 banden General Tire

309 banden van General Tire, een merk van Continental, die zijn verkocht op de Europese markt, kunnen worden omgeruild bij Continental. De banden zijn geproduceerd in een fabriek in de Amerikaanse staat Illinois. Het bedrijf vermoedt dat één van deze banden defect kan zijn.

De betroffen band kan te maken krijgen met plotseling luchtdrukverlies of loslaten van de gordelrand, wat kan leiden tot gedeeltelijk of volledig verlies van het loopvlak. Continental heeft geen meldingen ontvangen van ongelukken of verwondingen als gevolg van deze situatie. De banden zullen worden omgeruild in Nederland.

Grabber AT3

Hoewel het dus maar om één band op de 309 gaat, kunnen alle 309 banden worden omgeruild. De band in kwestie kan worden geïdentificeerd aan de hand van het merk, de maat, de weekcodes van het Department of Transportation (DOT) en het bandenmalnummer. De laatste vier cijfers van de DOT-serienummers geven de productieperiode (week/jaar) aan. De banden in kwestie zullen gratis worden vervangen. Het gaat om de General Tire Grabber AT3 LT235/85 R16 120/116 S. DOT-serienummer: A3 0RHMRA 0819. Bandenmalnummer: 416165.

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 3423 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.