Omzet Liqui Moly stijgt 153 procent

De omzet van olie- en additievenproducent Liqui Moly in Nederland en België is in 2021 met 153 procent toegenomen. “Dit is aanzienlijk meer dan we gezien het moeilijke jaar hadden verwacht”, zegt algemeen directeur Ernst Prost. “Het laat zien wat er mogelijk is, ondanks deze ongunstige omstandigheden.”

Wereldwijd zag Liqui Moly de omzet in 2021 met 20 procent toenemen ten opzichte van 2020 tot 733 miljoen euro. Van februari tot november vestigde Liqui Moly elke maand een nieuw verkooprecord. “De laatste keer dat we zo’n reeks hadden, was tien jaar geleden – en toen waren er geen wereldwijde economische omwentelingen”, zegt Ernst Prost.

Als verklaring voor het succes zegt Prost: “Menig concurrent had gecapituleerd voor de problemen en kon niet langer goederen leveren aan zijn klanten. Deze klanten kwamen vervolgens naar ons toe omdat wij gewoon niet opgaven en ondanks alle moeilijkheden in staat bleven te leveren.”

Nederland en België

Dat Liqui Moly het afgelopen jaar zo hard gegroeid is in Nederland en België is opmerkelijk, omdat Liqui Moly er geen dochteronderneming heeft. Wel beschikt het bedrijf over eigen werknemers die de klanten ter plaatse verzorgen. “Er ligt overal nog veel potentieel op ons te wachten. Daarom zijn internationalisering en diversificatie zo enorm belangrijk voor ons. Als wij hier op een bepaald moment minder olie verkopen, zullen wij elders meer verkopen en hier net datgene wat nodig is”, zegt Ernst Prost. “Tien jaar geleden bedroeg onze omzet 343 miljoen euro. Toen we het over een miljard euro omzet als doelstelling hadden, werden we uitgelachen”, herinnert Ernst Prost zich. “Nu is het miljard binnen handbereik.”

Productierecord

Waar de vraag stijgt, moet ook de productie stijgen. 2021 werd dan ook afgesloten met een nieuw productierecord. De fabrikant produceerde in 2021 in totaal 105.000 ton smeermiddelen, 27 procent meer dan vorig jaar.

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 3423 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.