Opel werft jonge monteurs met roadshow

Goed personeel aantrekken is in de huidige hoogconjunctuur niet eenvoudig. Opel is daarom gestart met een roadshow die langs verschillende opleidingen voor autotechniek gaat om jong talent te werven.

Het aanbod van Opel is een stage bij rallycoureur Timo van der Marel tijdens de Rally Monte Carlo. Alle studenten autotechniek die ervan dromen om te sleutelen aan de Opel Adam R2 rallywagen tijdens een echte rally, kunnen zich nu inschrijven. Jeroen Maas, woordvoerder van Opel: “De strijd om getalenteerd personeel naar de dealerwerkplaatsen te lokken is al enkele jaren gaande. Ook wij vinden het belangrijk om aanstormend talent voor ons te winnen. Met de droomstage bij onze Opel-coureur en regerend Nederlands kampioen Timo van der Marel hebben we talent ook echt iets te bieden.”

Droom

“Voor veel jongeren die kiezen voor deze studie is sleutelen aan de auto van een topcoureur een ultieme droom. Daarom hebben we ervoor gekozen om een stage voor hen te creëren die deze droom in vervulling laat gaan. In januari kiezen we één talent dat tijdelijk mag aansluiten bij de crew van Timo.” Voor de overige geïnteresseerden is niet alles verloren. “Studenten die deze ultieme werkervaringsplek mislopen, zijn uiteraard van harte welkom voor een mooie stage bij één van de vele Opel-dealerbedrijven in Nederland.”

Inschrijven

Deelnemers die kans willen maken op de stage kunnen zich inschrijven via de site van Opel Nederland. Door het achterlaten van een motivatie maken studenten kans om aanwezig te zijn op de finaledag op 5 januari. Tijdens die dag leggen de studenten diverse tests af. De winnaar wint een plek in de WK Rally Monte Carlo-crew van Timo van der Marel, die van 22 tot 27 januari 2019 verreden wordt.

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 3841 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters