Oponeo: meest afgekeurde auto-onderdelen

Webwinkel Oponeo heeft in april onderzocht welke auto-onderdelen Nederlandse garages het meest vervangen tijdens de apk. Daaruit is een top-zes samengesteld. ‘Banden’ gaan aan kop.

Aan 160 bedrijven werd gevraagd drie tot vijf afgekeurde onderdelen te noemen. Van de benaderde ondernemingen reageerden er 24, wat een respons van vijftien procent betekent.

Oponeo

Oponeo richt zich voornamelijk op de online verkoop van autobanden en velgen. Dat gebeurt door heel Europa. Het in 2003 opgerichte Poolse bedrijf heeft ook websites in het Duits, Spaans, Frans, Belgisch, Italiaans, Oostenrijks, Brits, Nederlands, Iers, Turks, Tsjechisch en Slowaaks.

Zes meest voorkomende problemen apk:

  1. Banden 21/24 ? 87.5% (versleten, canvas zichtbaar, uitgedroogd, profiel, stoeprandschade, bandenspanning)
  2. Remmen 19/24 ? 79% (roest, remverschil, defecte remleiding/remblok/ remslang)
  3. Stuurdelen 18/24 ? 75% (uitgedroogde rubbers, defecte fuseekogels, kapotte aandrijfhoes en draagarm)
  4. Verlichting 16/24 ? 67% (lampjes stuk, niet goed afgesteld)
  5. Veren 9/24 ? 37.5% (doorgeroest of afgebroken)
  6. Uitlaat 8/24 ? 33% (roest, gaten of haarscheuren)

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2349 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †