Opvallende stijging NL-exposanten Equip Auto

Het aantal Nederlandse exposanten op Equip Auto (17 t/m 21 oktober) is ten opzichte van editie 2015 gestegen met bijna dertig procent. De organisatie van de tweejaarlijkse vakbeurs schrijft de toename onder meer toe aan de verhuizing.

Equip Auto vindt ditmaal plaats op het vernieuwde beurscomplex Paris Expo Porte de Versailles. Dat ligt in het centrum van de stad, in tegenstelling tot de vorige locatie (foto) op het beursterrein noordelijk van Parijs. In totaal hebben ditmaal 31 ‘oranje’ bedrijven en organisaties een stand. Op woensdag 18 oktober zal de Nederlandse ambassadeur in Frankrijk kennismaken met de deelnemende Nederlandse bedrijven. Op het door AutomotiveNL georganiseerde Holland High Tech paviljoen zullen die dag pitches worden gehouden met verschillende actuele thema’s.

Holland-paviljoen

Naast het OEM-gerichte paviljoen van AutomotiveNL is er ook een Holland-paviljoen, volledig gericht op de aftermarket. Dit Holland House bevindt zich op een prominente plek aan de hoofdingang van de beurs. Het wordt ‘bewoond’ door Eurol, NRF, Kavo Part, KAWE en Ganzeboom Transmissies. Op de beurs zijn dit jaar uit ons land aanwezig: A.B.S. All Brake Systems, ACtronics, AE Industries and Map Technologies, Automotive Campus,  Automotive NL, Battery Safety Solutions, Brightkands Materials Center, ECS Electronics, Eindhoven University of Technology, Euro-Tyre/Pneus Hollande, Eurol, Ganzeboom Transmission, Holst Centre, IDtools, Inter-Sprint Banden EAA Inter Tyre, Jasonstyres, KAVO, KAWE, Kovax Europe, Kroon-Oil, Landport Europe, Lightyear, NRF, Pentacon, POS Service Holland, Solliance, Technolution, Tyres in Stock, Vialle Autogas Systems, WAI Global, WK Automotive.

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2349 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †