Opzegbaar onderhoudsabonnement Opel

Opel Nederland introduceert verlengde garanties en onderhoudsabonnementen, met verzekeraar Autotrust als partner. Deze week start de verkoop van de nieuwe serviceproducten via de Nederlandse Opel-dealers.

De samenwerkende partijen introduceren als eerste in Nederland het concept van flexibele onderhoudsabonnementen. Hiermee wil de importeur particuliere kopers van een nieuwe Opel dezelfde zekerheid bieden – vast bedrag per maand, vaste looptijd – bieden als bij private lease. “We hebben nog heel veel klanten die bij voorkeur zelf eigenaar zijn van hun nieuwe Opel,” zegt Andres van der Kuil, Customer Care & Aftersales Manager bij Opel Nederland. “Met het  nieuwe ‘Lekker Duidelijke Onderhoudsabonnement’ bieden wij ook deze klanten de zekerheid van een vast maandelijks bedrag waarmee onderhoud én slijtage gedekt zijn, zonder vast te zitten aan een private lease contract.”

Opzegbaar

Onderhoudsovereenkomsten die tot nu toe op de markt zijn gekomen kennen vaak een vaste looptijd. Abonnementen moeten echter van rechtswege na een jaar opzegbaar zijn. ”Autotrust heeft flexibele technologie waarmee we dit soort serviceprogramma’s snel kunnen uitrollen”, zegt Gerben van Dam, directeur van Autotrust. In de tweede helft van november zal de lancering van de onderhoudsabonnementen voor het grote publiek plaatsvinden.

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2350 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †