Parts Point Group opent distributiecentrum

Met een spectaculaire openingsact is in Ede het nieuwe distributiecentrum Parts Point Group geopend. In de afgelopen jaren leverden ceo Cor Baltus en zijn team diverse inspanningen om na een scala aan overnames Parts Point Group tot één geheel te smeden.

partspoint_2-002Daarbij werd de omzet in vijf jaar tijd verdrievoudigd, tot de huidige driehonderd miljoen euro. Het nieuwe logistieke center (21.000 m² en 90 fte’s) verwerkt per dag ruim twintigduizend orderregels.

Groeifase

In zijn toespraak stelde Baltus dat Parts Point Group na de gedane investeringen nu klaar is voor de volgende groeifase. “Want in de Benelux zien wij nog kansen genoeg.” Niet in de laatste plaats ook met de steun van en verdere investeringen door GPC. Sowieso was de recente overname van Parts Point Group door de Franse Alliance Automotive Group (AAG), onderdeel van het Amerikaanse GPC-Napa, een gespreksonderwerp voor de genodigden – topmanagers van de meeste Europese onderdelenfabrikanten.

Autoriteiten

Hoewel het een formaliteit lijkt, moet de overname nog wel worden goedgekeurd door de kartelautoriteiten. Om die reden bleef algemeen directeur Jean-Jacques Lafont van AAG, aanwezig in Ede, op de achtergrond. Hij en Rolf Lauret van Autobinck lieten de officiële plichtplegingen over aan Cor Baltus en operations manager Peter Meyer van Parts Point Group.  

Jos Veldhuisen

Hoofdredacteur Aftersales Magazine met als persoonlijk motto: 'I am Aftersales'

Van Jos Veldhuisen zijn er nog 1702 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Jos Veldhuisen