Personeelstekort bij een op de vijf autobedrijven

Het tekort aan arbeidskrachten wordt met 35 procent het meest ervaren in de zakelijke dienstverlening. Toch kampt ook in de sector van de autohandel en -reparatie ruim een op de vijf ondernemers met een personeelstekort.

Dat blijkt uit kwartaalcijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek. 21,4 procent van de ondernemers zegt in het derde kwartaal van 2019 een tekort aan personeel te ervaren. De situatie is daarme slechts marginaal minder nijpend als in het tweede kwartaal van 2019, toen dat 22,3 procent was.

Ondernemersvertrouwen

Over het totale bedrijfsleven komt het ondernemersvertrouwen aan het begin van het derde kwartaal uit op 10,6. Dat is 1,4 punt lager dan in het tweede kwartaal, maar ligt nog altijd boven het gemiddelde sinds de start van de meting in 2008.

De autohandel en -reparatie vormt hierop een negatieve uitzondering. In onze sector is het vertrouwen van ondernemers voor het derde kwartaal op rij negatief. Het vertrouwen komt aan het begin van het derde kwartaal uit op -12,7. Dat was -5,3 in het voorgaande kwartaal.

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 3074 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *