Pirelli kalender 2019 draait om ambities

De Schotse fotograaf Albert Watson verzorgt de Pirelli Kalender 2019. De leidraad in de twaalf beelden wordt gevormd door vrouwen die proberen in de 21e eeuw hun levensdroom en ambities te realiseren. Lukt ze dat? En zijn ze dan tevreden?

De fotograaf gebruikte medio april diverse locaties in Miami voor de Pirelli Kalender 2019. Hij en zijn team waren tien dagen bezig met het project. Voor zijn klus in opdracht van de bandenfabrikant zette hij een filmisch beeld neer (formaat 16:9). Eerst verschijnen de vrouwen ieder afzonderlijk, later ontmoeten ze elkaar. Watson verzorgde al meer dan honderd keer de covers van Vogue. Eerder legde hij Steve Jobs, Alfred Hitchcock en Kate Moss vast. Om een indruk te krijgen van de nieuwe kalender, plaatste Pirelli een ‘making of’.  

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2349 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †